неделя, 18 март 2018 г.

77 УЧАСТНИЦИ ОТ СТРАНАТА И ЧУЖБИНА ИДВАТ В ДОБРИЧ НА 15-ОТО ИЗЛОЖЕНИЕ „ПЧЕЛОМАНИЯ“


За 15 поредна година „Добрички панаир“ АД ще проведе специализираното изложение „Пчеломания“ в периода от 22 до 24 март в СК „Простор”. Организаторите се стремят да насочат вниманието на всички към пчеларския сектор, като жизнено важен за България и Европа. 


На изложението ще бъде представено най-модерното пчеларско оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати,  богатото видово разнообразие на мед и пчелни продукти, лицензирани майкопроизводители и специализирана литература.  До момента участие са заявили над 77 фирми от страната и чужбина. Директно ще участват фирми от Гърция, Сърбия и Турция. Посетителите ще имат възможност да видят, договорят и закупят продукти от водещи производители и дистрибутори в бранша. 

Тази година изложение е съпроводено със съпътстваща програма с  лекционна част  от съорганизатора сдружение „Пчела Добрич 1946“ и ще се проведе  в конферентната зала на СК „Простор”.

Програмата на „Пчеломания“:

22 март (четвъртък) 

10:00 ч. Официално откриване на изложението.

11:30 ч. Заедно от началото до успеха, лектор: Райна Цветанова, D Bank АД,

13:30 ч. Начини за правене на отводки и тяхното усилване, лектор: Севдат Якуб,

23 март (петък)

10:30 ч. Подвижно пчеларство и развитие на пчелните семейства, лектор: Пламен Тодоров,

13:30 ч. Рационално хранене на пчелните семейства, лектор: Венци Кабуров,

24 март (събота)

10:30 ч. Същност на хибридната система по Иван Кючуков, лектор: Иван Кючуков,

13:30 ч. Безроево пчеларство и конвенционални системи за                  отглеждане на пчели, лектор: Младен Котларски,

15:30 ч. Кръгла маса: Търсене на решение за проблемите в пчеларския сектор.

Сред поканените гости са представители на Министерството на земеделието и храните, държавен фонд „Земеделие“, на местната власт. На официална вечеря на 22 март от 19.30 часа ще бъдат връчени наградите на „Добрички панаир“ АД.

Седми Национален събор на овцевъдите в БългарияНад 700 овце и кози от 20 различни породи ще може да видите на седмия Национален събор на овцевъдите в България. На нашето събитие от 11 до 13 май 2018 г. край Петропавловския манастир ще има изложение на породисти овце, кочове и агнета, национално изложение по млечно козевъдство, както и аукцион. 

Заповядайте на най-големия и атрактивен животновъден форум в България!